Emily Franklin

Welcome to DG Creations

Het begon allemaal met een idee. Unieke prints ontwerpen en deze op kleding bedrukken voor de aller kleintjes. Maar waar begin je? Wat heb je allemaal nodig? En wat moet je aan geld investeren?

 

In 2006 begonnen de gesprekken tussen mijzelf (Emily Franklin) en een vriendin. Hoe kunnen wij gave prints ontwerpen en verkopen op shirts! Na een lange zoektocht waarbij duidelijk was dat de investering toch aanzienlijk hoger was dan we hadden gedacht besloot mijn vriendin af te haken en legde ik het plan op de plank.

 

Een jaar later bleef het idee nog steeds knagen. Inmiddels had ik een bedrijfspand (dus ruimte voor opslag) en wat meer rust in mijn hoofd om nog eens te kijken naar de mogelijkheden. In het jaar dat ik niks deed kwamen er anderen met hetzelfde idee (helaas ook met marketing budgetten waar ik niet tegenop kon). Dus om mijzelf te onderscheiden zocht ik een USP; Fair Wear. Want de kleding van de concurrenten kwam voornamelijk uit China.

 

Op zoek naar een Fair Wear leverancier in kinderkleding kwam ik uit bij een bedrijf in Engeland (my roots). Zij maakte voor mij een reeks shirts en rompertjes in mijn eigen kleuren (die zij inmiddels nu standaard in hun collectie hebben zitten). De labels (etiketten) werden in de kleding genaaid en het geheel werd samengesteld in Tanzania, Afrika.

 

Na een pauze van een aantal jaar (verhuizing waardoor er geen ruimte meer was voor opslag van de spullen) heb ik alles weer opgepakt. Een geheel nieuwe site is ontwikkeld en alle voorraden zijn aangevuld. De collectie is uitgebreid met maten voor de grotere kids en volwassenen zodat nu het hele gezin een uniek gepersonaliseerd shirt, hoodie of rompertje kan dragen.

 

Veel plezier met jouw unieke shirt, hoodie of romper!

 

Emily Franklin