Emily Franklin

Welcome to DG Creations

Het begon allemaal met een idee. Unieke prints ontwerpen die op kleding bedrukken voor de aller kleintjes. Maar waar begin je? Wat heb je allemaal nodig? En wat moet je aan geld investeren?

 

In 2006 begonnen de gesprekken tussen mijzelf (Emily Franklin) en een vriendin. Hoe kunnen wij gave prints ontwerpen en verkopen op shirts! Na een lange zoektocht waarbij duidelijk was dat de investering toch aanzienlijk hoger was dan we hadden gedacht besloot mijn vriendin af te haken en legde ik het plan even op de plank.

 

Een jaar later bleef het idee nog steeds knagen. Inmiddels had ik een bedrijfspandje (dus ruimte voor opslag) en wat meer rust in mijn hoofd om nog eens te gaan kijken naar de mogelijkheden. In dat jaar dat ik niks deed kwamen er opeens anderen met hetzelfde onwijs leuk idee (helaas ook met marketing budgetten waar ik niet tegenop kon). Dus om mijzelf te onderscheiden zocht ik een USP; Fair Wear. Want de kleding van de concurrenten kwam voornamelijk uit China.

 

Op zoek naar een Fair Wear leverancier in kinderkleding kwam ik uit bij het geweldige bedrijf Mantis in Engeland (my roots). Zij maakte voor mij een reeks shirts en rompertjes in mijn eigen kleuren (die zij inmiddels nu standaard in hun collectie hebben zitten). De labels (etiketten) in de kleding werden geproduceerd en het geheel werd samengesteld in het prachtige Tanzania, Afrika.

 

Na een break van een aantal jaar (verhuizing waardoor er geen ruimte meer was voor de opslag van de spullen) pak ik alles nu weer op. Een geheel nieuwe site is ontwikkeld en alle voorraden zijn weer aangevuld. De collectie is uitgebreid met maten voor de grotere kids en volwassenen zodat nu het hele gezin een uniek gepersonaliseerd shirt, hoodie of rompertje kan dragen.

 

Veel plezier met jouw unieke shirt, hoodie of romper!

 

Emily Franklin