Is corrigerend ondergoed iets voor u?

Corrigerend ondergoed is ondergoed, voornamelijk bedoeld voor vrouwen, waarmee lichaamsvormen tot op zekere hoogte gecorrigeerd kunnen worden. Dankzij specifieke designs, waarbij bepaalde onderdelen van het ondergoed wat nauwer om het lichaam sluiten, wordt extra vorm gegeven aan het lichaam waar dat nodig is, en wordt overtollig lichaamsgewicht wat weggewerkt voor het oog. Daarmee geeft het corrigerend ondergoed, ook wel shapewear genoemd, onmiddellijk een dunnere look. Dat kan het zelfvertrouwen en de uitstraling van de drager zeker vergroten. Er valt bijvoorbeeld winst te behalen bij een wat te dikke buik, maar ook de vorm van de dijen en middel kan door middel van het ondergoed enigszins verborgen worden.

De voordelen van corrigerend ondergoed

In principe is het gebruik van corrigerend ondergoed van wat voor soort dan ook geheel zonder risico. Het kiezen voor dit type ondergoed heeft enkele duidelijke voordelen:

– Je merkt meteen effect. Anders dan met een dieet of een trainingsschema, hoef je niet weken of maanden te wachten totdat je er beter uitziet;

– Je kunt precies dat probleem aanpakken waar jij mee worstelt. Dankzij de vele soorten shapewear, kun je heel gericht en effectief een oplossing vinden voor jouw wensen: strakkere billen of benen, een plattere buik, een slankere taille, enzovoorts;

– Het kost relatief weinig moeite en geld. Het kost met correctie ondergoed vrijwel geen inspanning om je figuur wat te verbeteren.

Valse beloftes?

De voordelen lijken dus duidelijk: corrigerend ondergoed werkt snel, is betrouwbaar en doelgericht. Toch zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Zo doen veel fabrikanten doen valse beloftes over de voordelen van shapewear. Hou het volgende dus goed in gedachten als u besluit tot aankoop over te gaan:

– Corrigerend ondergoed heeft geen effect op de gezondheid. Claims dat het ondergoed (“met behulp van speciale technologie”) zou helpen met het verliezen van gewicht, of cellulitis tegen gaat, zijn onwaar;

– Het dragen van shapewear kan enigszins oncomfortabel zijn, aangezien het lichaam op bepaalde plaatsen wat bijeen gedrukt wordt. Het uitkiezen van de goede maat is dus uiterst belangrijk;

– Verwacht niet teveel effect van het corrigerend ondergoed. Fabrikanten hebben de neiging om het resultaat van deze methode te overdrijven. En geef ze eens ongelijk!

Een nuchtere insteek

De voor- en nadelen tegen elkaar afstrepend wordt duidelijk dat shapewear een prima optie is om uw silhouet iets te verbeteren – zolang u nuchter blijft en rekening houdt met het feit dat de oplossing slechts cosmetisch is. Uw gezondheid zal er, door het dragen van dit type ondergoed, helaas niet automatisch op vooruit gaan. Sporten of diëten blijft in de kern een gezondere en meer duurzame manier om gewicht te verliezen en uw vorm te verbeteren, maar corrigerend ondergoed is relatief risicovrij en kan ondersteunend werken door uw zelfvertrouwen een flinke boost te geven.

Misschien vind je ook interessant...