Het is weer lente!

Eindelijk, het is weer zover. De zon laat zich weer eens wat zien, de handschoenen kunnen uit en de winterjas kan de kast weer in. Het is lente, en daarmee komt verandering. Aan alles merk je dat het tijd is voor een grote schoonmaak. Een nieuw seizoen, nieuwe kansen! En daar hoort natuurlijk ook een grote remix van je klerenkast bij. Om die lentekriebels alvast een beetje tegemoet te komen, volgt hier een overzicht van de laatste trends die je deze lente op je radar moet hebben. Een tipje van de sluier dus.

De lente is een feestje

Met een goede instelling kun je alles bereiken. Deze lente gaan we er dan ook helemaal voor! Vergeet je oude, stoffige winterkleren – deze lente wordt zeker geen trieste herhaling, maar een hoopvolle vooruitblik. Als je mee wil gaan met de lentemode is het dus tijd voor een goede nieuwe outfit, waarin de zomer al enigszins doorschijnt. Het einde van het donkere dal is in zicht, dus we mogen weer een beetje lachen. Denk dus lichte materialen en kleurige combinaties, met vrolijke accessoires die iedereen weer een beetje op doen bloeien. Tijd om dat feestje te vieren!

Combineer en wees flexibel

Hoewel we allemaal goede hoop hebben, is lente nog geen zomer. Zonnige dagen worden afgewisseld met plotselinge windvlagen en regenbuien. Maar je kunt moeilijk steeds twee outfits met je mee slepen. Hoe zorg je altijd flexibel met het lenteweer mee kan veranderen? Simpel eigenlijk: door steeds te blijven combineren op onverwachte manieren. Dan Je hoeft je om deze lente mee te kunnen met modeland gelukkig niet helemaal suf te kopen. Een van de hipste trends voor deze lente is om onverwachte en avontuurlijke samenstellingen bij elkaar te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een minijurkje met een legging, een track jack met een slipjurkje of – jazeker – sokken met sandalen.

Sokken in sandalen
Vrijheid, blijheid

Voor denimliefhebbers is de lente helemaal goed nieuws. Nu het weer wat warmer wordt en er wat lagen uit mogen, maar het nog steeds belangrijk is voorbereid te zijn op een lentebuitje, kan denim zich van zijn beste kant laten zien. Deze lente is denim op denim dan ook helemaal hip! Blauw – en vooral gestreept blauw – is dan ook de kleur naar keuze van veel van de bepalende modemerken deze lente. Heldere kleuren zijn altijd populair in de lente, maar dit keer zijn ze een stukje feller en vrolijker dan normaal. Hetzelfde geldt voor bloempatronen: het is tijd om eens flink uit te pakken!

Misschien vind je ook interessant...